Stick Figure Family at FreeFlashToys.com

2009. május 31., vasárnap

Varázskocka









Ha engem kérdeztek ez az az ajándék, aminek a baba és a szülei egyaránt örülnek, és ráadásul remek fejlesztő játék.

Hogy miért varázslatos? Mert rengeteg dolgot csinálhat vele a baba :

1. A legkisebbeknek a látvány a legfontosabb. A színes figurákat időnként változtatva elvarázsolhatjuk így új formákkal és színekkel ismerkedhetnek meg.

2. A tapintás a legfontosabb tapasztalat már pár hónapos korban is. A kocka élei és mintái könnyű fogást nyújtanak és a természetes pamut és gyapjú anyagok eltérő érzetet nyújtanak.

3. A hallás. Ha mozog és hangot is ad, akkor az igazi csoda a kicsiknek. A kocka nem hangos, mivel egy pici csengő csörög benne, ha dobálják, vagy rázzák, így nem ijeszti meg a babát, viszont felkelti az érdeklődését.

4. Ha már biztos a fogás, akkor nagyszerű érzés a babának, hogy ő irányít. A minták segítségével megtanulhatja a testrészek neveit, napocskát keltegethet, katicát röptethet, virágot növeszthet.

5. A tanulás. Ilyenkor fontos, hogy a szülővel együtt is felfedezhessen, énekeljünk/ mondókázzunk vele bátran. A mintákat a szülő, akár maga is meghatározhatja, és így az általa ismert dalok és mondókák jelenhetnek meg a kocka oldalain.

A fenti kockákon látható figurák alapján az alábbi dalok, mondókák használhatóak például:

Katalinka szállj el...

Poros úton kocsi zörög...

Süss fel nap....

Cirmos cica haj...

Nyuszi ül a fűben...

Én kis kertet kerteltem...

6. A mozgás. Minden apróság lételeme a mozgás. A kocka gyapjú labdaként is használható, gyömöszölhető, rúgható, gurítható, dobható játék, amely a könnyű megragadhatóság miatt a kisebb és a nagyobb babáknak is jó szórakozást nyújt. Személyes élményem, hogy nálunk a majdnem 5 éves nagyfiú is szívesen játszik vele.

Ha szeretnél további képeket látni róluk, illetve örökbe fogadni egyet, akkor a Tündérlátta boltban megteheted.

Gyermeknap és a jó házasság titka

Vettem egy nagy levegőt és filozofálni fogok:)

Nálunk a gyereknapnak három része van.

1) Apa rábeszélése napokig, hogy elvigye a nagyfiút arra a rendezvényre, ahol vonatok vannak (igen gy. k. Vasúttörténeti Park) az ezer és egymillió ember közé és meghallgassák a nagyobbikom kedvenc zenekarát koncerten. Tévedés ne essék nem kihagyni akarom, csak ha BKV jeggyel mennénk, akkor az egyébként ingyenes rendezvény majd kétezer forintunkba kerülne kaja/ pia nélkül, szóval ezért mennek kettesben.

2) Már csak egy nyűgös gyerekkel én itthon haladni próbálok a feladatokkal, plusz válaszolni negyed óránként a telefonokra ( férjtől, családtól ).

3) Buli utáni lelkinyavaja kezelése: férjnél és nagyfiúnál egyaránt, majd rázós kísérlet valamennyi szereplő ágyba terelgetésére.

Most épp én is aludhatnék( nem tudni meddig persze), de inkább írok:)

A Gyereknap idén egybeesik a Pünkösddel és idén még az 5. házassági évfordulónkkal is,a minek kapcsán persze elmerengtem a házasságunkról, meg úgy általában a házasságról.

Ami jó, hogy a környezetemben vannak működő és boldog házasságok. A rossz, hogy manapság ez számít kivételnek:(

Mivel Kornél az esküvőnkön a pocaklakók boldog hétköznapjait élte és mára már Sára Lilla is velünk van, egyetlen házassági évfordulónkat sem tudtuk rendesen megünnepelni. Ha jobban belegondolok, akkor rendetlenül sem. De talán ez is a titok. Hogy nálunk valahogy az ünnepek a hétköznapokban történnek. Akkor történnek csodák velünk és velük, amikor nem készülünk rá. A " hivatalos" ünnepeinken a gyerekek és mi is nyűgösek és nyúzottak vagyunk az ünnepi elvárásoktól, így a mi ünnepeink titkosak, ha úgy tetszik.

A férjem gyakran hoz ajándékot nekem csak úgy, de virágot a legritkább esetben, ékszert szinte soha, a csokiról pedig tudja, hogy nem szeretem. Viszont sosem megy el búcsúcsók nélkül még akkor sem, ha nagyon mérges rám.

Ha megkérdeznének, akkor a jó házasság titka nálunk a férjem türelme és az én kreativitásom. Főleg a házimunka terén( értsd. azért még nem omlott össze a lakás és fel lehet ismerni a bútorokat). Sosem kellett feladnom az álmaimat, és azt hiszem ezt ő is elmondhatja (megkérdeztem). Világ életemben rosszul voltam attól, hogy márpedig egy kapcsolathoz kompromisszumok kellenek. Nyilván nem tehetek meg egy házasságban akármit, de a legtöbben ez alatt önfeladást( nem önfeláldozás!) értenek. Na ez az, amit nem várhatunk el szerintem egy házasságban.

Ma is szerelmes vagyok belé. Persze kicsit jobban, mint az elején. Nem tudom valaha is elmúlik-e( remélem nem). Majd visszatérek erre a kérdésre újabb 5 év múlva.

Imádok vele lenni, minden apropó, program nélkül azért mert jó a közelében lenni. Persze néha jó lenne kettesben, de olyan jó hallgatni a törpék szuszogását is a gyerekszobából.

Lassan be kell fejeznem, mert a kisebbik hallatja a hangját. Ha valami különlegeset kérhetnék, akkor az egy alvással tölthető nap lenne. Akinek van pár csemetéje, azt hiszem érti...és persze semmi pénzért nem szeretnék egy másik életet!

2009. május 28., csütörtök

Tündérlátta bolt



Megnyílt a bolt, ahol minden gyönyörűség beszerezhető, ami a babázást igazán széppé teheti, ráadásul fantasztikusan jó áron szerintem.

Szóval nézzetek be ide!


2009. május 27., szerda

Köszönet a fotóért


Az elmúlt napok hallgatásának oka az az ezer tennivaló, ami rám vár még. Lesznek nemsokára varrott és új horgolt állatkák is, addig is mutatok pár profi képet a bárányomról. Egy Vitya nevű kisfiú alszik vele, de már született a barinak kistestvére is.

Nagyon nagyon köszönöm a fotósnak a fantasztikus képet, bár még nem ismerjük egymást:)

Itt tudjátok majd örökbe fogadni hamarosan.

2009. május 23., szombat

Fröccs kutyus a háztájőrző


Fröccs kutyust magamnak készítettem, mert régi álmom volt egy ilyen kutya. Azóta megkerestem az őt megihlető képet, de tök más mint az enyém. Másként emlékeztem:) Ennyit a másolási terveimről ismét.

Mindenesetre imádom, és ha valakinek szintén megtetszik tesókat szívesen csinálok:)

2009. május 21., csütörtök

Ki a dzsungel királya és ki az úr a tengeren.....

Ó azok az evangélikus ifjúsági táborok...szóval a dal szövege, ha valaki nem ismeri :

Ki a dzsungel királya
s ki az Úr a tengeren
Ki az egész világ királya
S ki a királyom nekem: Jézus

Ő a királyom nekem
Ő az egész világ királya
S ő a királyom nekem.

Nos, én mégsem Jézust horgoltam, mert egyrészt nem tudnám, másrészt imádtam megtervezni a fenti majmócát Kókuszt, és Spenótot a hibrid krokodil-dinoszaurusz- sárkányt. Ő a fiamé, a férjemét Igornak hívják és az irodában őrzi az asztalát.

De a dal tényleg jó!

2009. május 18., hétfő

Az élő gyapjuhh

Egy kedves megrendelőm a természetes anyagok jegyében kért tőlem figurákat. Neki készültek ezek a figurák gyapjúból és ökoszinezésű pamutfonalból.



Íme a babahordozós anyukababa:




A kutyuska


és természetesen a bárányka




Ha szeretnél további képeket látni róluk, illetve örökbe fogadni egyet, akkor a Tündérlátta boltban megteheted.

Elmélkedések a barátságról

Itt ültünk a kanapén a barátnőmmel. Talán az egyetlen olyannal, akivel úgy érzem nem változott semmi. A 80 kilométeres távolság ellenére sem. Plusz az ő lánya és az én két csemetém ellenére sem.

A férjem a mai napig nem tudja vigyorgás nélkül hallgatni, hogy ha bemutatom azt mondom szobatársam. Éveken keresztül. Rengeteg emlék, kollégiumi szülinapok, bulik, vizsgaidőszakok, a fiatalságom, felnőtté válásom. Könnyek, nevetések, világmegváltó gondolatok és tervek a jövőről.

Sosem fogadkoztunk, hogy örökké barátok leszünk. Egyszerűen tudtuk, hogy így lesz.

Az utóbbi időben túl sok "barátnak" hitt ember fordított nekem hátat, túl sok embernek alakult " másként" az élete, amibe én -állításuk szerint- már nem fértem bele.

Jó volt itt ülni és beszélgetni. Az emlékekről, az emberekről egymás életében, vagy úgy magáról az életről.

Eszembe jutott, hogy talán én választottam rosszul barátot és az is, hogy számomra a barátság sem most sem régebben nem az ittről és a mostról szólt. Nem az együtt töltött idő határozta meg őket és úgy érzem gyakran erőmön felül próbáltam/ próbálom fenntartani a kapcsolatot a régi ismeretségekkel. Hiszen ők a múltam, miattuk lettem az, aki most vagyok. És talán épp ezért fáj nagyon, ha azt látom, hogy nekik ez nem számít.Vagy nem számít úgy, mint nekem. Hogy nincs idejük rám, hogy a gondolataik akkor is másutt, másokkal vannak, ha épp találkozunk, hogy kiüresedett az, ami valaha élő volt. Szomorú vagyok tőle.

Remélem értitek mi a gond. Nem arról van szó, hogy nem találok új barátokat, hanem, hogy azok a barátságok fakulnak meg, amik engem határoztak meg....

Húúú, asszem hosszan filozofálgattam itt. Nem akarok elmerülni a depresszióban, ráadásul tudok örülni annak ami van, de ezt le kellett írnom.

2009. május 15., péntek

A rátétminták csodája


Egy megrendelőm épp azt kérdezte tudnék-e a hordozójára készíteni valami kétdimenziós állatkát és én persze tudtam. Aztán csináltam belőlük még és még...ahogy szoktam.

Most pedig rájöttem, hogy remekül használhatóak babruhákhoz( vagy persze a nagyobbakéhoz) Feldobni egy unalmas pulcsit, vagy szívesen készítek belőle kitűzőt, vagy egyszerűen csak rárakom az általad kért babazoknira,





sálra, sapkára. Vagy megveszed csak úgy és oda rakod ahova csak akarod.



Nekem a zsiráfos a kedvencem. Aki ismer, annak ez nem is meglepő:)

Erdő erdő erdő


Hát az erdőtől rövid távon is nehéz elszakítani, úgyhogy íme a legújabb alkotásaim. Igyekszem ma még gépközelbe jutni és felrakni a horgolt állatkákat is, kérdés, hogy a gyerekeim hagynak-e.

2009. május 11., hétfő

És a képek végre


Végre hozzájárult a blogger a képküldéshez:) Gyorsan el is küldöm:) Ez itt Zsiga Zsiráf varrott alteregója. Igen, Mici ezek horgolt foltok:)
És a Brummancsok. Középen Kornélé látható.

A hallgatás oka- plüssállat varrás

Először is köszönettel tartozom Fércműveknek, aki megengedte, hogy az általa megihletett állatkáim a blogon megjelenjenek. Természetesen ezek az állatkák jellegzetesen hordosv álllatkák, de tény és való, hogy hasonlítanak. Mióta enyém lett Dolly bárány folyton motoszkál a fejemben a plüssállat készítés, és hát a gyermekeim most a macijaimmal alszanak:)

Íme a Bú- maci csoport . A Brummancsokat Sára Lilla hívja így

és persze az elmaradhatatlan Zsiga Zsiráf ezúttal varrva.

A blogger utál engem és két napja nem hagy fotót feltöltenem. Nos hátha így majd látjátok őket.

2009. május 3., vasárnap

És a győztes

Végre sikerült lefekvés előtt elkapni a nagyobbikom grabancát a sorsoláshoz. Igaz előtte még lovacskát etettünk, játszótereztünk, úgyhogy mire kihúzta a nevet a fotózáshoz túl sötét lett idebent. Apum gépe pedig nem tudott így képet csinálni.

Előtte poénkodtunk, hogy milyen lenne, ha a volt osztálytársam nyerne, akivel épp ma délután beszélgettem, mivel 3 ajtónyira lakik, majd még nagyobbat vigyorogtunk, mikor Kornél tényleg őt húzta ki. Szóval, Annamari gratulálunk a győzelemhez. Láttam jól fog illeni a jegesmaci gyűjteményedbe Bertold. Ha hazaérek postázom is neked:)

A többieknek nagyon köszönöm a játékot, ígérem nem ez volt az utolsó ilyen alkalom.

2009. május 2., szombat

Elnézést de majálisoztunk

Az a helyzet, hogy elúsztam a sorsolással. Mivel enyém önfeláldozó férj hajlandó volt 4 órát vonatozni Zalaegerszegre édesapámhoz( mivel anyu már nem él, ezért ez az anyák napja nekem) a sorsolást ma akartam tartani, viszont az egész napos Kőszegi kirándulás után a kis sorsoló biztosaim úgy dőltek az ágyba, hogy a sorsolást sajna nem tudtam velük megejteni. Viszont megmásztuk a Szabóhegyet mindkettővel (a Kicsi hátizsákban) , megfagytunk kicsit megáztunk kicsit szóval olyan igazi volt minden:).Megbeszéltük a középkori várépítés minden fontos kérdését a nagyobbikkal, és jót ettünk Bozsokon az Aranypatak fogadóban.

Az élet mégiscsak csodaszép!

Holnap sorsolok, most már tényleg. És bocsánat a késésért mindenkitől.